Drive-in Boatwash®
Følg Drive-in Boatwash Norge

Nå slipper du båtpussen

Pressemelding   •   jun 30, 2017 07:30 CEST

Fra venstre: Anders Øgaarden (Vollen Marina), Lene Conradi (ordfører Asker), Richard Hussey (Brunell MCS), Morten Gjeruldsen (Vollen Marina) og Mikael Alvén (adm. direktør i Drive-in Boatwash)

Nå er det slutt på tidkrevende båtpuss og bruk av bunnstoff full av giftige tungmetaller. I år skal båteierne i Asker unnagjøre båtvasken på 15 minutter, og det mens båten ligger i vannet!

Fellesferien er rett rundt hjørnet og du gleder deg til late dager på sjøen. Bak deg ligger timesvis med båtpuss og klargjøring før båten kunne sjøsettes. Du har skrapt av gammelt bunnstoff, slipt ned skroget og penslet på med bunnstoff fullt av giftige tungmetaller. Slike dager kan det snart være slutt på.

- Skrogvaskanlegget er som en bilvask, bare for båter, og bidrar til et enklere vedlikehold uten at båten må tas opp på land. Båteiere sparer både tid og penger på selve vedlikeholdet som tradisjonelt sett er en tungvinn og langtekkelig prosess, sier Mikael Alvén, adm. direktør i Drive-in Boatwash, det svenske selskapet som har utviklet anlegget.

En tur i skrogvaskmaskinen er unnagjort på 15 minutter og fjerner begroing av skjell og rur. Målinger viser at drivstofforbruket umiddelbart reduseres med opp til 25% og maksfarten i snitt økes med 8 – 10 knop. Prosessen gjentas to til tre ganger i løpet av sesongen og eliminerer behovet for tradisjonelt vedlikehold. Dermed er skraping, sandblåsing, pussing og kanskje viktigst av alt - behandling med giftig bunnstoff historie for båteiere.

Miljøet er vinneren

- Et rent skrog er viktig for båteiere, slik at drivstofforbruket holdes nede og kjøreegenskapene opprettholdes, sier Anders Øgaarden prosjektleder i Vollen Marinesenter. Med skrogvaskanlegget på plass kan vi vaske båtene våre jevnlig i løpet av sesongen og slipper dermed å male båten med bunnstoff. Dette vil ha enorm betydning for miljøet i havnen vår, og ikke minst livet under havoverflaten, sier han.

På Vollen Marina vil de i tillegg til skrogvask også tilby påføring av en type lavfriksjons skrogbehandling, som hittil har blitt brukt på skip med gode resultater.

Stolt ordfører

I går ble skrogvaskanlegget på Vollen innviet, og med på åpningen var blant annet Ingrid Lomelde fra Verdens Naturfond og ordfører i Asker kommune, Lene Conradi.

- Mikroplast og biocider er avfallsstoffer fra båter som bidrar til en negativ påvirkning på havet. Derfor er det viktig at vi får giftfrie og bærekraftige alternativer til bunnstoff, og derfor er det veldig spennende det Vollen Marina nå setter igang, sier Ingrid Lomelde fra Verdens Naturfond.

Ordføreren syns det er moro at at næringslivet går foran, spesielt når det gjelder miljø, og poengterer at dagen markerer både næringsutvikling og miljøtiltak i skjønn forening.

- Vi blir veldig stolte når vi får et slikt skrogvaskanlegg realisert her i Asker, som første i landet! Asker er en kystkommune med mange båtplasser og lang kystlinje og vi har et stort forvaltningsansvar. Men ansvaret for å ta vare på miljøet deler vi med brukerne av den flotte kysten vår. Båteierne har et helt særskilt ansvar til å bidra til å ta vare på fjorden og naturen, sier Conradi.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

Drive-in Boatwash har produsert skrogvaskanlegg siden 2004 og har vært med på å etablere et nasjonalt nettverk av slike maskiner i Sverige. www.driveinboatwash.no 


Drive-in Boatwash tilbyr stasjonære og mobile anlegg for skrogvask til fritidsbåter. Skrogvaskanlegget rengjør båtens skrog på 11-15 minutter, mens båten fortsatt ligger i vannet. Formålet med anlegget er å forenkle vedlikehold for båteierne og eliminere behovet for bruk av bunnstoff, som inneholder giftige kjemikalier som er skadelig for det marine livet og forurenser jordsmonnet i småbåthavner. For mer info, se vår hjemmeside.